35 години ВГ "Камбанки": Десислава Ковачева

По повод 35-ия рожден ден на ВГ "Камбанки" към НЧ "Елин Пелин - 1896" ви представяме интервюта с бивши участници в групата.

Десислава Ковачева

Какво Ви доведе във вокална група „Камбанки“? Колко време участвахте в нея?

Аз съм една от първите „камбанки“. Бях в първи клас, когато Бинка Георгиева създаде групата. В началото репетирахме в пионерския дом, после се преместихме в читалището, защото там имаше пиано. Щастливи времена, красиви приятелства, незабравими пътувания – така накратко мога да опиша усещането си за групата.

Коя е любимата Ви песен от репертоара на „Камбанки“?

Любими са ми естествено тези на които бях солист K Имаше една благородна битка между нас, участниците в групата, за соло в песента. Пеехме много руски песни – „Вместе весело шагать“ ми е любима.

Кое е най-силното Ви преживяване, най-яркият Ви спомен с „Камбанките“?

Да бъдеш звезда на сцената, да усещаш енергията на публиката, независимо дали е тази на читалището в града или на зала „България“  - това е незабравимо преживяване. Пътуванията, времето, което прекарвахме заедно. Лагерите през лятото, където цареше изключителна творческа атмосфера, не само по отношение на музиката. Създавахме невероятни спектакли – песни, сценарий, актьорското изпълнение – всичко измисляхме сами.

С какво се занимавате в момента и повлия ли по някакъв начин участието Ви във вокалната група на професионалния Ви избор и въобще на развитието Ви?

Музиката е моят професионален избор в живота. Тя ме изгради като личност. Завърших консерватория. Написах много детски песни и музика за театрални спектакли. Сега съм директор на ДГ „Здравец“ в Елин Пелин и в същото време се занимавам с кино – изпълнителен продуцент съм на „Дякон Левски“, „На педя от земята“ и „Смартфонът беглец“. Вярвам, че музиката и огромния труд, който изисква професионалното занимание с нея, е причина да съм добра в работата си.

Какво ще пожелаете за юбилея на ДВГ „Камбанки“ и на ръководителя на групата, г-жа Георгиева?

Най-напред благодаря на Бинка Георгиева за професионализма и за вярата, че трябва да си перфектен, заради самия себе си. На вокалната група „Камбанки“ желая щастливи, вдъхновени за творчество деца и песни, които се помнят цял живот и въздигат.

 

 

Нагоре